طرح سرمایه گذاری در بازی

طرح سرمایه گذاری در بازی، طرحی است که بسیار شبیه به طرح مشارکت در ساخت بازی می باشد، با این تفاوت که اینبار شما به عنوان سرمایه گذار برای ساخت بازی وارد می شوید.
این طرح دارای بخش ها و تبصره های مختلف است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

۱- مشخص کردن بودجه

بودجه ی بازی سازی به دو بخش مربوط به فرایند ساخت بازی و تبلیغات خلاصه می شود، که توضیحات کامل آن در مقاله ی بودجه ی ساخت و تبلیغات بازی داده شده است، در این مرحله سرمایه گذار باید ابتداعا میزان سرمایه گذاری و مبلغی که می تواند سرمایه گذاری را ارائه دهد.

(کمترین مبلغ سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون تومان می باشد.)

۲- ارائه ی ایده و نوشتن داکیومنت

پس از مشخص کردن بودجه حال نوبت به ایده ی لازم برای ساخت بازی می رسد؛ این مرحله به صورت کامل توسط ماناتاز انجام می شود.

۲.۱- فرایند ایده پردازی

۲.۱.۱- متناسب با بودجه ی شما ماناتاز داکیومنت بازی و تمامی جزئیات و ایده پردازی های لازم برای پیاده سازی آن را فراهم خواهد کرد. (لازم به ذکر است سناریوی تهیه شده، از دیدگاه ماناتاز بالاترین شانس موفقیت را در مارکت خواهد داشت.)

۲.۱.۲- پیش از آماده شدن داکیومنت، ابتداعا طرح مورد نظر ماناتاز در جلسه ای به صورت خلاصه ارائه خواهد شد؛ در صورت تایید طرح توسط سرمایه گذار، مرحله ی داکیومنت نویسی و ایده پردازی شروع و تکمیل خواهد شد.
در این مرحله لازم است که سرمایه گذار، تعهدنامه‌ی حقوق مادی و معنوی مربوط به داکیومنت را امضا کرده و پس از آن مبلغی متناسب با ارزش داکیومنت را به عنوان ضمیمه ی تعهدنامه به حساب شرکت واریز کند.

۲.۱.۳- پس از آماده شدن داکیومنت، یک نسخه از آن برای سرمایه گذار ارسال شده و در صورت نیاز جلسه ای برای توجیه طرح برگذار خواهد شد.

۳- مشخص شدن طرح سرمایه گذاری

قائدتا هدف از ساخت بازی و انتشار آن در مارکت، درآمدزایی از بازی می باشد، که متدهای درآمدزایی بازی در مقاله ای به صورت کامل گفته شده است.
حال سرمایه گذاری که به فرایند ساخت بازی ورود پیدا می کند، می تواند به شکل زیر در این درآمدزایی حاصل از بازی شریک شود.

در این حالت سرمایه گذار در سود و ضرر بازی سهیم است؛ به این معناکه اگر بازی به درآمدزایی رسید، در سود حاصل از آن شریک بوده و در صورتیکه بازی به درآمدزایی نرسید، در ضرر آن نیز سهیم است.
اما ماناتاز تمام سعی و تجارب خود را به کار می گیرد که بازی به مرحله ی ضرر نرسد.
زمانیکه بازی در مارکت انتشار داده می شود، قائدتا یک مدت زمانی نیاز است که تبلیغات بازی انجام شود و سپس بازدهی لازم برای بازی گرفته شود.
اما اگر در این مدت زمان، بازی به بازدهی و درآمدزایی نرسید، ماناتاز وارد فاز دوم ایده پردازی می شود.
فاز دوم ایده پردازی به اینصورت است که یا تغییراتی در بازی به عنوان آپدیت و یا تغییراتی در روش تبلیغاتی بازی انجام می شود؛ این تغییرات به صورت متداوم و به گونه ای انجام می شود، که به پیشرفت و بهبود بازی و در نتیجه بازدهی آن کمک کند. (لازم به ذکر است در این مرحله، هزینه‌ ی لازم برای اجرای تغییرات نصف شده و نیمی از این هزینه توسط شرکت و نیمی از هزینه توسط سرمایه گذار پرداخت خواهد شد.)

سهام سرمایه گذار و شرکت (شامل سهام مالکیت و درآمدزایی حاصل از بازی) از بازی به صورت کاملا توافقی می باشد.

۴- تنظیم قرارداد

پس از تکمیل سه مرحله‌ی بالا نوبت به تنظیم قرارداد مربوط به سرمایه گذاری و مکتوب شدن تعهدات طرفین قرارداد می باشد.

نکات مهم در قرارداد سرمایه گذاری

۱- زمان

در فرایند ساخت تا درآمدزایی بازی، ما دارای چندین دسته بندی زمانی می باشیم که این دسته بندی زمانی به شرح زیر است:

۱.۱- زمان ساخت بازی:

قائدتا زمانی برای فرایند ساخت بازی است. (حداقل از ۲ ماه شروع می شود.)

۱.۲- زمان تبلیغات:

زمانی که برای انجام فرایند تبلیغات و مارکتینگ بازی مورد نیاز است.(بین ۱۵ روز تا ۲ ماه می باشد.).

۱.۳- زمان تغییرات لازم برای موفقیت بازی در نوع سرمایه گذاری در سود و ضرر:

این زمان وابسته به نوع تغییرات مشخص می شود و در قرارداد اولیه مدت آن مشخص نخواهد شد و صرفا تعهد انجام آن در صورت عدم درآمدزایی بازی داده می شود.
پس از رسیدن به این مرحله زمان آن نیز توسط ماناتاز ارائه خواهد شد.

 

۱.۴- زمان به درآمد رسیدن بازی:

قائدتا بعد از اتمام زمان تبلیغات بازی و رسیدن به میزان نصب حداقل ۵۰۰۰ تایی، درآمدزایی بازی شروع می شود. (اما توجه داشته باشید که این یک آمار تقریبی بوده و به هیچ عنوان نمی توان همچین تعهدی را داد، زیراکه درآمدزایی بازی به خیلی عوامل دیگر به غیر از تعداد نصب بستگی دارد.)

۲- پرداخت و هزینه ها

۲.۱- ساخت بازی:

هزینه ای که برای ساخت بازی مورد نیاز است که این هزینه طی فازبندی قرارداد باید توسط سرمایه گذار پرداخت شود.

۲.۲- تبلیغات:

متناسب با بودجه ی در نظر گرفته شده برای تبلیغات، که باید پس از اتمام فرایند ساخت بازی و در مرحله ی شروع مارکتینگ بازی پرداخت شود.
لازم به ذکر است هزینه ای که برای تبلیغات پرداخت می شود تنها هزینه ی مربوط به مارکت های هدف می باشد و ماناتاز هیچ سودی را در مدیریت تبلیغات دریافت نخواهد کرد.

۲.۳- تغییرات در نوع سرمایه گذاری در سود و ضرر:

طبق توضیحات داده شده در بالا در این حالت برای اعمال تغییرات تنها نیاز به پرداخت ۵۰ درصد هزینه ها بوده و ۵۰ درصد مابقی توسط ماناتاز پرداخت می شود.

۲.۴- آپدیت ها:

آپدیت ها برای زمانی است که بازی به درآمدزایی رسیده و نیاز به به روزرسانی در بازه های ۱ ماهه تا حداکثر ۳ ماهه دارد؛ در این حالت قائدتا هزینه ی آپدیت ها از درآمد حاصل از خود بازی تامین می شود و پرداخت آن وابسته به درصد سهام می باشد.
یعنی به عنوان مثال اگر سهام طرفین قرارداد ۵۰ ۵۰ باشد، هزینه ی آپدیت ها به صورت ۵۰ ۵۰ از درصد سود طرفین پرداخت خواهد شد.

۳- میزان درآمد و سود ماهیانه-سالانه

معمولا در سرمایه گذاری ها درصد سود ماهیانه و سالانه مشخص می شود؛ اما در فیلد بازی سازی همچین پیش بینی و تخمینی غیر ممکن است؛ زیراکه نمی توان به صورت دقیق مشخص کرد که بازی در طی یک ماه یا یک سال به چه میزان پلیر می رسد و این میزان پلیر چه میزان درآمدزایی را برای بازی ایجاد خواهند کرد.
تمام این موارد به صورت تخمینی است، اما به صورت کلی می توان یک سری آمار و ارقامی را به صورت حدودی و بر حسب تجربه به دست آورد.

۳.۱- درآمد بر حسب تعداد کاربر:

زمانی که بازی به میزان حداقل ۵.۰۰۰ نصب فعال رسید، درآمدزایی آن می تواند شروع شود.

۳.۲- درآمد بر حسب متدهای کسب درآمد:

قائدتا راه های درآمدزایی زیادی برای بازی وجود دارد از پرداخت به ازای نصب تا تبلیغات درون برنامه ای.
وابسته به نوع این متدها و تعداد استفاده از آن ها در بازی، می تواند درآمد متغیر باشد.

۳.۳- درآمد بر حسب میزان سرمایه گذاری:

مهم ترین بخش هر بازی ایده ی آن می باشد، اما به طور کلی هر چه سرمایه گذاری بیشتری در بازی شود، قائدتا می توان محصول کامل ترین را به مارکت ارائه داد و همچنین تبلیغات حرفه ای تر را نیز پیاده سازی کرد.
که نتیجه ی این امر درآمدزایی بیشتر بازی می باشد.

۳.۴- میزان درآمد حاصل:

طبق توضیحات بالا امکان تعریف عدد دقیقی برای این بخش وجود ندارد، اما بازی که به موفقیت برسد می تواند چندین و چند برابر هزینه ی ساخت خود را بر می گرداند.
در لول های بالاتر و بازی های تاپ مارکت، می توان به درآمدهای میلیاردی و بی پایان آن ها اشاره کرد.
(برای آشنایی با درآمد حاصل از بازی های موبایلی موجود در مارکت جهانی و مارکت داخلی کلیک کنید.)

۳.۵- برداشت درآمد:

طبق قرارداد مشخص می شود که پس از به درآمد رسیدن بازی، برداشت درآمد حاصل از آن پس از پایان هر ماه برای سرمایه گذار و شرکت امکان پذیر می شود.

۳.۶- نظارت بر درآمد:

برای نظارت بر درآمد بازی و اطمینان از آن، سرمایه گذار می تواند دسترسی لازم به پنل ادمین بازی و مارکت هایی که بازی در آن ها منتشر شده است، را داشته و از آمار و ارقام مطلع شود.

۴- هم نظری

منظور از هم نظری، مشورت و هم فکری در تمامی فرایندهای ساخت بازی از ایده تا تبلیغات می باشد.
در این حالت با توجه به تجربه ی بیشتر و تخصصی ماناتاز، تمامی ایده پردازی های بازی به منظور: به روزرسانی و ایجاد تغییرات در بازی، توسعه ی بازی، روند کامل تبلیغات بازی، راه های درآمدزایی از آن، انتشار، مجوزها و مواردی از این قبیل در اولویت اول با هم نظری بین سرمایه گذار و شرکت، در اولویت دوم با نظر شرکت و در اولویت سوم با نظر سرمایه گذار انجام خواهد پذیرفت.

۵- کناره گیری از ادامه ی همکاری

در صورتیکه طرفین قرارداد قصد کناره گیری را از ادامه ی فرایند همکاری داشته باشند، در وهله ی اول تسویه حساب های مالی متناسب با قرارداد انجام خواهد شد.
در وهله ی دوم در صورتیکه سرمایه گذار یا شرکت قصد فروش سهام خود را داشته باشند، پیشنهاد فروش سهم در اولویت اول باید به طرفین قرارداد داده شود و در صورت عدم پذیرش پیشنهاد فروش، سهام باید با تمامی مفاد موجود و مربوطه ی قرارداد به فروش برسد.